torsjö live vers2

Reformer för ett samhälle för alla – inte bara för de rika

Reformer för ett samhälle för alla – inte bara för de rika

Aldrig förr har Vänsterpartiet haft så stort inflytande över statsbudgeten. Vi har drivit igenom jämlikhetsreformer för närmare 12 miljarder kronor nästa år. Vår utgångspunkt har varit hur vi gör livet bättre för vanligt folk. För dig och mig. Därför sänker vi skatten för oss som är med i facket, därför höjer vi studiebidraget för dig som pluggar på universitet och högskola och därför inför vi möjlighet till lån för dig som är arbetslös och behöver körkort.

Medan ensamstående föräldrar kämpar för att vardagen ska gå ihop och för att få pengarna att räcka månaden ut, där ett par nya vinterstövlar till barnen blir en oöverstiglig utgift, så kan andra fundera på om de ska köpa en ny yacht i år igen eller en Porsche eller två. Så ojämlikt är vårt gemensamma samhälle. Därför ser vi i Vänsterpartiet till att regeringen nu höjer underhållsstödet, inför möjlighet till avgiftsfri kollektivtrafik för unga på sommarlovet och avgiftsfri simundervisning för sexåringar.

Vänsterpartiet arbetar för att skapa ett samhälle för alla – inte bara några få. Det är många partier som pratar om jämlikhet. Och det är bra. Men det hjälper inte att prata. Det duger inte att sänka människors löner eller höja deras hyror som högern vill.  Man måste också ha politik som faktiskt ökar vanliga människors inkomster och gör välfärden mera jämlik. Därför satsar vi 4,7 miljarder kronor på en bättre och tillgängligare vård. En vård där den gravida kvinnan inte behöver oroa sig för sin förlossning och där den unga killen som mår psykiskt dåligt får snabb hjälp.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Anledningen till att vi har fått igenom så mycket handlar om att vi har viljan. Vi har både visionerna om ett mer jämlikt samhälle och de konkreta förslagen för att nå dit. Det ger resultat.

Per-Åke Purk
Magnus Åkeborn
Vänsterpartiet Hässleholm

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se