logga-ligg-tjock

Kalender för rättvist och solidariskt samhälle

Kalender för rättvist och solidariskt samhälle

Anders Lords och Leif-Börje Frids kalender lanseras på julmarknaden i Hembygdsparken.

Dags att införskaffa en ny kalender för 2018? Då kan kanske Anders Lords och Leif B Frids version vara ett alternativ. Det är lika mycket en bok med ett tydligt budskap som en almanacka. Den släpps i Hässleholm, nu på söndag den 25 november under julmarknaden i Hembygdsparken.

De båda upphovsmännen, som båda har ett journalistiskt förflutet, förmedlar i sin ”kalenderbok” sin kritiska syn på banker, riskkapitalister, globala företag med mera. I ett pressmeddelande skriver Anders Lord och Leif B Frid att de vill verka för ett mera rättvist och solidariskt samhälle. Överskottet från försäljningen går till Amnesty och Läkare utan gränser.

Funderingarna är personliga, men de blandas med citat av andra tänkare i ekonomiska frågor. För den som vill fördjupa sig i ämnet finns ett stort antal boktips. Till dem hör exempelvis Stellan Tengroths Tillväxt till döds och Andreas Cervenskas Vad är pengar?

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se