torsjö live vers2

Kalender för rättvist och solidariskt samhälle

Kalender för rättvist och solidariskt samhälle

Anders Lords och Leif-Börje Frids kalender lanseras på julmarknaden i Hembygdsparken.

Dags att införskaffa en ny kalender för 2018? Då kan kanske Anders Lords och Leif B Frids version vara ett alternativ. Det är lika mycket en bok med ett tydligt budskap som en almanacka. Den släpps i Hässleholm, nu på söndag den 25 november under julmarknaden i Hembygdsparken.

De båda upphovsmännen, som båda har ett journalistiskt förflutet, förmedlar i sin ”kalenderbok” sin kritiska syn på banker, riskkapitalister, globala företag med mera. I ett pressmeddelande skriver Anders Lord och Leif B Frid att de vill verka för ett mera rättvist och solidariskt samhälle. Överskottet från försäljningen går till Amnesty och Läkare utan gränser.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Funderingarna är personliga, men de blandas med citat av andra tänkare i ekonomiska frågor. För den som vill fördjupa sig i ämnet finns ett stort antal boktips. Till dem hör exempelvis Stellan Tengroths Tillväxt till döds och Andreas Cervenskas Vad är pengar?

Urban Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se