Gruppen-3a-328x120

Det gränsar till rasism

Det gränsar till rasism

INSÄNDARE. När jag läser om Per Palmgrens kategoriska uttalande från senaste fullmäktigemötet, att han aldrig kommer att medverka till utlåning av burkini, kan man undra om det inte gränsar till rasism. Han har inte behövt medverka med skattebetalarnas pengar för inköpet, det har en välgörenhetsorganisation stått för. Möjligen kan det uppstå en ”administrativ” kostnad med hanteringen, men den måste vara högst marginell. Med denna inställning medverkar han till att ytterligare spä på motsättningarna i parallellsamhället.
Att påstå att flickorna aldrig skulle få användning för sina simkunskaper är rent trams. Vad vet Palmgren om det? Att underlätta för dessa flickor att avlägga stipulerat simprov är en humanitär välgärning. Försöker han omvända de muslimer som kommit till vårt land? Eller vill han motarbeta dessa medborgare, så att de återvänder till sina forna hemländer? Det är häpnadsväckande vilken SD-jargong han håller sig med. Men det står ju helt klart att (M) numera har ställt sig till höger om (SD) i invandrarfrågan för att locka tillbaka väljare som flytt till nämnda parti.
När det gäller ”vissa” inslag i mångkulturen kan jag hålla med om att t.ex.så kallade ”hedersmord”, bortgiftande av barn och månggifte absolut inte hör hemma i vårt land. Men att klädsel är upp till var och en att avgöra. Det är inte värre än alla medelålders och äldre som drar omkring i alldeles söndertrasade jeans. Det är precis lika stötande och ingen höjdare i vår kultur.
Jag är övertygad om att muslimer i det här landet som vill integrera sig kommer att göra det, men det tar kanske ett par tre generationer till. För oss ”svenskar” tog det 500 år att kasta av oss det kristna oket, med förtryck och tro på ockulta fenomen. Det är inte omöjligt att muslimerna klarar det på kortare tid. Det finns redan i dag de som inte är särskilt bokstavstrogna.
Lars Nord, Fritänkare och outsider
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se