torsjö live vers2

Frilagt syns på julskyltning och centruminvigning

Frilagt syns på julskyltning och centruminvigning

Centrumombyggnaden börjar bli klar. Foto: Lotta Persson

Årets julskyltning blir extra festlig med invigning av det nya torget Amelies plats framför stationshuset. Klockan 12-18 blir det program med invigningstal, artister, julstugor, utställningar, marknad, dans kring granen med mera.

Frilagt och Gruppen för oberoende press finns vid ett av marknadsstånden på Stortorget med julfika och nytryckta klistermärken och presentkort för den som vill ge en stödprenumeration på en oberoende granskande nättidning i julklapp.

Nu finns Frilagt på klistermärken.

Som Frilagt tidigare berättat börjar den omfattande ombyggnaden av Hässleholms centrum bli klar efter nästan ett år.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Äntligen kan vi fira vår nya entré till Hässleholm! Tusentals människor passerar Hässleholm C varje dag och med Amelies plats får man ett trevligare välkomnande till staden. Vi har tagit första steget mot ett tryggare och trevligare centrum och nu börjar planeringen för nästa, säger kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M) i ett pressmeddelande.

Järnvägsgatan öppnar dock inte upp för trafik förrän den 10 december då också bussarna återgår till ordinarie hållplatser. Arbetet med uteserveringen utanför stationsbyggnaden fortsätter ytterligare en tid därefter.

Målet är att locka fler människor till centrum och att prioritera fotgängare och cyklister.

Lena Wallentheim (S). Foto: Berit Önell

– Det ska bli spännande att se Amelies plats och Första Avenyen fyllas av människor istället för trafik. Vi ser fram emot att tillsammans kunna skapa ett mer levande centrum och invigningen är ett första exempel på hur de nya ytorna kan utnyttjas, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Lena Wallentheim (S).

Amelies plats har fått sitt namn från Amelie Ehrenborg på Hässleholmsgården (1811-1876). Hon skänkte marken där Första Avenyen ligger idag.

Lena Wallentheim håller invigningstalet klockan 12.

Klockan 12.10 spelar Hässleholms stadsmusikkår. Programmet fortsätter sedan med bland annat Mojje och Wille, dansshow med Dansstudio 14 i Hässleholm, Viktor Johansson med vänner och liveband i samarbete med Studiefrämjandet. Arnbergs dansstudio leder dansen kring granen.

Frilagts presentkort har fått nya julmotiv, så här ser ett av dem ut.

På Harrys innergård har Café Madrix design- och hantverksmässa. I Gallerian finns bland annat tomtens pysselstuga. På Nytorget visar 5:e Trosskompaniet militärfordon med mera.

Tomten själv kommer till julstugorna på Stortorget. På torget visar räddningstjänsten upp sig. Vid marknadsborden finns föreningar, skolklasser med flera.

Här finns också Frilagt och Gruppen för oberoende press som berättar om sin verksamhet, bjuder på fika och säljer klistermärken och presentkort.

Berit Önell

Klistermärkena finns i två storlekar, ett stort med svart text FRILAGT.se på rosa bakgrund som passar i bilens bakruta för 20 kronor och ett litet med Frilagts logga med spaden för 10 kr. Köp för att visa att du gillar Frilagt och stöd samtidigt tidningen och pressfriheten ekonomiskt!

Presentkorten från tidigare år finns kvar, men nu finns också ett par nya motiv.

Kort och klistermärken går även att beställa direkt via Frilagt, gärna på mejladress berit@frilagt.se.

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se