Gruppen-3a-328x120

26-åringen häktades för mordbrand

26-åringen häktades för mordbrand

Hässleholms tingsrätt beslöt på onsdagen att häkta den 26-årige man som i lördags anhölls som misstänkt för fredagskvällens mordbrand i parkeringsgaraget på Norra station.

Han ska genomgå en liten psykundersökning, så kallad paragraf sjuundersökning.

26-åringen häktades på onsdagen för mordbranden i parkeringsgaraget på Norra station. Foto: Urban Önell

Häktningsförhandlingen hölls av utredningsskäl bakom stängda dörrar, förutom under inledningen och när beslutet meddelades.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Åklagaren Jenny Kjellander begärde 26-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha anlagt den stora garagebranden där fem bilar blev utbrända, ytterligare tolv fick skador och kontorsutrymmen i två huskroppar måste saneras från rök med mera.

Häktningsskälen var risken att han annars undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning samt att minimistraffet för brottet är två års fängelse.

26-åringen förnekade genom sin försvarsadvokat Torgny Dahlberg brott och motsatte sig häktning, men tingsrätten gick alltså på åklagarens linje. Åklagaren fick tillstånd att ålägga 26-åringen restriktioner i hans kontakter med omvärlden.

– Tingsrätten har också beslutat att inhämta ett paragraf sju-intyg beträffande hans mående, förklarade domaren Bengt Ohlsson när beslutet meddelades.

Åklagaren bekräftar att den man i 30-årsåldern som anhölls på söndagskvällen och frigavs på måndagen fortfarande är misstänkt för mordbrand, också han på sannolika skäl. Bedömningen är dock att det inte finns skäl för häktning i hans fall.

Åtal mot 26-åringen ska vara väckt senast den 27 december.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se