logga-ligg-tjock

Linda siktar högt med sitt Vittsjö

Linda siktar högt med sitt Vittsjö

Linda Sällström, i mitten, är klar för ytterligare en säsong med Vittsjö GIK Hässleholm. Foto: Anders Thall/knallofall.se

På fredagen kunde ledningen i Vittsjö GIK Hässleholm, och alla klubbens supportrar, andas ut sedan skyttedrottningen och finska landslagsstjärnan Linda Sällström skrivit på för ännu ett år i klubben.

Och nu siktar hon mot toppen med sitt Vittsjö.

– Vi har definitivt lag för den övre halvan av tabellen.

 Detta innebär att klubbens sportchef Erika Nilsson uppnått sin målsättning att ha huvuddelen av truppen klar före nyår. Det är nu sjunde året i följd som Vittsjö GIK spelar i Damallsvenskan och aldrig tidigare har man varit så långt framme i sina förberedelser.

I stort sett hela truppen är intakt sedan säsongen 2017 och den kontinuiteten är självfallet en styrka. Redan i ett tidigt skede gjorde de båda klubbikonerna Sandra Adolfsson och Johanna Andersson – båda har spelat samtliga sex säsonger med klubben i högsta serien – klart för en fortsättning och de följdes av en rad nyckelspelare som Clara Markstedt, Lisa Klinga, Amanda Persson, Hannah Wilkinson och de båda målvakterna Shannon Lynn och Chandra Bednar. Dessutom förstärkte man med lovande Ebba Axelsson från Bromölla och landslagsaktuella Michelle de Jongh från Örebro.

Sedan dess har spelmotorn Emmi Alanen, nigerianska landslagsspelaren Osinache Ohale, amerikanska Genessee Daughetee och rutinerade Emma Lundh valt att fortsätta i klubben. Till det kommer två unga löften i Alexandra Benediktsson och Ebba Hed. Och nu alltså Linda Sällström som jagades av ett koppel konkurrenter, både svenska och utländska, men ändå valde att stanna i Vittsjö.

– Det finns mycket potential i såväl klubben som i laget. Därför valde jag att stanna, säger Linda Sällström på klubbens hemsida.

Hon tillägger också att hon känner att förutsättningarna finns för att ta ytterligare steg framåt under 2018.

– Jag är väldigt taggad inför kommande säsong och hoppas att vi under 2018 ska kunna bjuda våra fantastiska supporters på underhållande fotboll.

Linda Sällström kom från Linköping till Vittsjö säsongen 2015, efter att ha drabbats av tre (!) svåra korsbandsskador på kort tid.

– Jag har trivts väldigt bra i klubben. Jag trodde att min karriär var över, men i Vittsjö fick jag den tid jag behövde för att komma tillbaka.

Någon som hon gjort med besked. 2017 var 29-åringens kanske allra bästa säsong hittills med en andraplats i Damallsvenskans skytteliga – efter omöjliga Tabitha Chawinga – med sina 15 mål.

Och att formen håller i sig visade Linda i annandagens VM-kvalmatch då Finland mötte Israel och vann med 4-0 efter två mål av skyttedrottningen. Även Vittsjös andra bidrag i det finska laget, Emmi Alanen, gjorde mål. Finlands nya förbundskapten, svenska Anna Signeul – som tidigare varit förbundskapten för bl a Shannon Lynn och tidigare Vittsjö-spelaren Jane Ross i det skotska landslaget – är lyrisk över Linda Sällström. ”En av Europas absolut bästa anfallare”, säger hon.

Gert Jacobsson

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se