torsjö live

Hells Angels ledare släppt ur häktet i väntan på dom

Hells Angels ledare släppt ur häktet i väntan på dom

Hells Angels-ledaren från Hässleholm släpptes på fri fot i väntan på dom när rättegången om försök till grov utpressning avslutats i säkerhetssalen på Rättscentrum i Malmö på tisdagen. Det betyder troligen att han frikänns eller åtminstone inte döms helt enligt åklagarens yrkande.

Som Frilagt tidigare berättat är mannen, som av polisen pekats ut som HA-president i Hässleholm, åtalad för att ha krävt 100 000 kronor av en tidigare vän på grund av en tidigare otrohetsaffär. Han ska också ha hotat att bränna ner målsägandens hus och döda honom eller bryta ryggen på honom så att han blir invalid, om han inte betalar.

Den åtalade nekar till brott.

– Han har utsatts för en otillåten brottsprovokation, sa försvarsadvokaten Lars Kruse, enligt Kvällsposten.

Polisen övervakade ett möte mellan männen i gallerian i Hässleholm där målsäganden lämnade över ett kuvert som skulle innehålla pengarna. Han berättade vid rättegången om att han hade inspelningsutrustning på sig vid mötet och att han hade fått ett manus av polisen inför samtalet med HA-ledaren.

Enligt advokaten ska polisens styrning ha lett till att det framstod som att HA-ledaren försökte genomföra en utpressning.

Målsäganden har berättat att han redan 2009 tog ett lån för att betala 50 000 kronor till den nu åtalade som ”skadestånd” för otrohetsaffären. I november 2017 återkom mannen med nya krav med motiveringen att han fått reda på mer detaljer om affären. Målsäganden spelade in deras telefonsamtal.

Hells Angels-ledaren häktades den 1 december av Hässleholms tingsrätt. Dom faller den 16 januari.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se