Gruppen-3a-328x120

Barnäktenskap är oacceptabelt

Barnäktenskap är oacceptabelt

INSÄNDARE. Sverige har tagit emot en enorm andel invandrare från länder där kvinnor i alla åldrar ses som mindre värda och saknar både rösträtt och självbestämmande. Det är ofrånkomligt att dessa unkna värderingar följer med i bagaget in i vårt land och en av de mest avskyvärda av dessa avarter är sk ”barnäktenskap”. Där en vuxen man lever under äktenskapliga former tillsammans med en minderårig flicka.
Svensk lagstiftning säger klart och tydligt att detta är olagligt men ändå verkar myndigheter och politiker från många partier ha svårt att sätta ner foten.
”Trygghet och stabilitet är viktigt för ett barn” har det argumenterats från individer som väljer att se mellan fingrarna, men det finns ingen frivillighet eller anständighet att tala om när vuxna förgriper sig på barn. Det är alltid jämställt med våldtäkt och bör utredas därefter. Hur kan samhället vara så nonchalant och eftergivet inför såna grova brott. Var finns barnperspektivet?
Även i Hässleholm finns denna tveksamma syn på barnens rättigheter. I kommunstyrelsen är SD det enda parti som oreserverat ställer sig bakom ett totalförbud. Övriga partier vill fortsätta bedöma från fall till fall om parterna i ett barnäktenskap ska få fortsätta bo tillsammans.
Att förgripa sig på barn är ett av de grövsta brotten i Sverige och att det förekommer med myndigheters medgivande är djupt ovärdigt vårt land och våra värderingar. Barn och kvinnor är värda mer respekt än så.

Sven Lundh, Hanna Nilsson, Patrik Jönsson, Ulf Berggren (SD) 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se