Gruppen-3a-328x120

HA-president överklagar dom

HA-president överklagar dom

Hells Angels president i Hässleholm överklagar domen för försök till grov utpressning. Han förnekar fortfarande att han med hot om våld försökt tvinga till sig 100 000 kronor av målsäganden som gottgörelse för en tidigare otrohetsaffär.

Hässleholms tingsrätt dömde mannen till fängelse i ett år och sex månader. Han skulle också betala 28 000 kronor i skadestånd till offret.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nu vill han bli helt frikänd. Han betonar att gärningspåståendet bygger på ett åtta minuter långt samtal som ingen annan än han och målsäganden hört. I övrigt menar han att bevisningen är styrd av polisen som regisserat vad målsäganden ska säga för att få misstankarna bekräftade. Därför hävdar han att det inte är tillförlitligt utrett att han försökt pressa målsäganden på pengar. Om bevisningen skulle bedömas som tillräcklig är den en följd av otillåten provokation vilken i så fall undergräver HA-ledarens rätt till en rättvis rättegång. Han menar också att brottet som sådant på felaktiga grunder bedömts som grovt.

Tingsrätten ansåg det däremot bevisat att mannen anspelat på att han hade tillgång till ett våldskapital genom sin ställning i Hells Angels. Han ska ha sagt till offret att om han inte betalade skulle han bränna ner hans hus och skada honom så att han blev invalidiserad. Om de träffades igen skulle han döda honom.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se