Gruppen-3a-328x120

Manifestation för vargen

Manifestation för vargen

En landsomfattande manifestation mot vargjakt nådde på onsdagskvällen även Hässleholm. En skylt med bild på en varg och texten ”Ja till varg” var uppsatt på ett av träden intill stadshuset. ”Manifest rondellvargen 2018” hade annars utropats till tisdagen den 20 februari och vargar av varierande modell och material satts upp i rondeller i många svenska städer.

I Hässleholm placerades rondellvargen på ett träd utanför stadshuset.

De första rondellvargarna sattes ut 2011, i protest mot att den så kallade Kynnavargen, som ansågs vara en genetiskt viktig tik, sköts vid skyddsjakt utanför Älmhult.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enligt ett pressmeddelande vill naturvänner nu åter göra gemensam sak i en protest mot den rådande ”kontraproduktiva” vargpolitiken och licensjakten. Rondellvargar har satts upp bland annat i flera Stockholmsförorter och i städer i Dalarna och Värmland.

I Haninge placerades en varg utanför kommunhuset, liksom i Hässleholm. Debatten har varit het i just Haninge sedan den så kallade Södertörnsvargen sköts.

– Ge redan döda och dödsdömda vargar upprättelse och låt dem som fortfarande lever få en röst, skriver initiativtagarna Ewa Danielsson och Kim Aronsson i pressmeddelandet.

De hävdar bland annat att en troféjakt på varg med både svenska och utländska utövare har utvecklats sedan regeringen gav klartecken till licensjakten 2010.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se