Gruppen-3a-328x120

En obehaglig timme på biblioteket

En obehaglig timme på biblioteket

INSÄNDARE.

2018-03-01 besökte jag och min dotter biblioteket.

I parkeringsgaraget under kulturhuset möttes vi av ett tonårsgäng som spottade på golvet, rökte och vart verbalt högljudda med mycket opassande språk.

Väl i biblioteket möttes vi av höga röster i barnavdelningen, opassande högljudda verbala okvädesord ekade i lokalen. Min dotter tyckte att stämningen blev otrygg och ville gå därifrån. Bibliotekarierna såg ängsliga ut och försökte förgäves få invandrargänget att avlägsna sig. Helt utan resultat och gänget agerade väldigt ohyfsat och hotfullt.

Som förtroendevald och sittande i kulturnämndens presidium såg jag självklart att det var min skyldighet att säga till gänget att avlägsna sig från platsen, då vi förtroendevalda har stort ansvar för arbetsmiljön. Stämningen i lokalen blev alltmer hotfull för personalen och min dotter.

En av killarna stod ansikte mot ansikte, endast någon centimeter från bibliotekariens ansikte och skrek åt henne att gå, försvinna och undrade även vem fan jag var. Även jag skulle gå och försvinna. Jag förklarade att det var min skyldighet att upprätthålla ordningen i lokalen samt att deras beteende är mycket opassande. Jag kontaktade väktaren, vilken anlände omedelbart. Men gänget hade spanare och förövarna försvann innan väktaren anlände. Enligt bibliotekarierna är denna situation tyvärr vardagsmat för dem.

För mig är det totalt oacceptabelt att vi tyvärr har detta samhällsklimat. Jag hoppas verkligen inte att vi behöver stänga biblioteket om säkerheten för personal och besökare inte kan säkerställas.

Vi ser nu frukten av en totalt misslyckad integrationspolitik som förts under flera år av beslutsfattande politiker.

Jag vill rikta ett stort tack till personalen på Hässleholms bibliotek samt till ordningsvakten.

 

Johan Kronquist (SD) 1 vice ordförande, Kulturnämnden

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se