torsjö live

Många nya namn på Vänsterpartiets valsedel

Många nya namn på Vänsterpartiets valsedel

Vänsterpartiet i Hässleholm har många nya namn på listan inför valet till kommunfullmäktige. Hela åtta av tolv namn var inte med på valsedeln 2014. De tre första namnen är dock desamma: ordföranden Magnus Åkeborn på första plats, gruppledaren Per-Åke Purk på andra och Anita Petersson på tredje.

Några av Vänsterpartiets kandidater i valet till kommunfullmäktige är, från vänster, Pierre Bäckman. Per-Åke Purk, Katarina Olsson, Magnus Åkeborn, Bertra Kullberg, Kenneth Englund och Anita Peterson.
Magnus Åkeborn, ordförande i Vänsterpartiet i Hässleholm, är förstanamn på listan.

Per-Åke Purk berättar att det inte varit svårt att få frivilliga till platserna längre ner på listan, trots att många av de tidigare aktiva av olika skäl tackat nej.

– En del har inte tid, det är jättesvårt att få folk att engagera sig idag. Men vi har ändå många nya nu, det har varit en bra tillströmning den sista tiden. Sedan är det ju mer gammalt i toppen och vi har jobbat bra ihop i denna period, säger han.

Vänsterpartiet har kandidater i blandade åldrar. Många är under 40 år och två är drygt 20. En av de yngre, Pierre Bäckman, återfinns på fjärde plats på listan, två steg högre upp än vid förra valet.

Vänsterpartiets lista inför valet 2018 fastställdes i enighet vid ett medlemsmöte den 13 mars. Så här ser den ut:

1.Magnus Åkeborn
2. Per-Åke Purk
3. Anita Peterson
4. Pierre Bäckman
5. Kenneth Englund
6. Bertra Kullberg
7. Katarina Olsson
8. Rickard Sjögaardh
9. Josefin Bäckman
10. Annika Sandberg
11. Mariette Johansson
12. Laila Smith

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se