torsjö live

Demokratins dödgrävare

Demokratins dödgrävare

INSÄNDARE. Ja, det kan tyckas vara hårda ord i rubriken, men efter vad som hände ett antal kommuninvånare som önskade närvara vid Hässlehems årsmöte, kan det anses vara en högst relevant beskrivning. Hässlehem, som ägs av oss kommuninvånare, hade kallat till årsmöte i kommunhuset och vi var några stycken som hade hörsammat detta i tron om att kunna närvara. Enligt SKL:s jurister ska allmänheten ha möjlighet till det, vilket också går att läsa på deras hemsida.

Efter att ha anmält oss i receptionen och hänvisade att gå en trappa upp, ställde vi oss utanför sammanträdesrummet, för att vänta på att få gå in när mötet skulle börja kl 17:00. Efter en stund kommer juristen (som ett kommunalråd tydligen kallat på) mot oss och förklarar på ett tämligen barskt sätt, att vi inte är önskvärda vid mötet. Han varken presenterade sig eller hälsade på oss. Får inte tjänstemän i vår kommun lära sig att uppträda på ett anständigt sätt? Han kanske tyckte att vi såg ut som några imbecilla och halvkriminella individer som kunde behandlas hur som helst.
Han undrade hur vi tagit oss in i kommunhuset, det var inte så svårt, dörren stod öppen och receptionisten visade oss vägen. Har inte vi som betalar juristens lön, rätt att vistas i vårt gemensamma kommunhus? Nåväl, juristen förklarade att kommunfullmäktige hade beslutat bort vår möjlighet att närvara, men med lite god vilja från styrelsens sida kunde vi fått tillträde till mötet. Vad har man att dölja för oss medborgare?
Hässleholm har en slogan som heter ”mitt Hässleholm”. Jag undrar om den inte skulle döpas om till ”någon annans Hässleholm”? Var tog alla deklarationer om en transparent politik vägen? Demokratins dödgrävare skördar fortsatt framgång i vår kommun. Tyvärr!

 

Lars Nord
Fritänkare och outsider

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se