Gruppen-3a-328x120

Tyringe på fötter när Tyringedagarna pausar

Tyringe på fötter när Tyringedagarna pausar

Det blir inga Tyringedagar i år. Istället är det dags för Tyringe på fötter i Tyrehallen den 1 – 2 juni, en vidareutveckling av dansgalan som hölls vid samma tid förra året.

På programmet står bland annat barnunderhållning med Algot och Vilgot, föreningsmässa, loppmarknad, dans till orkestern Voize från Ystad, standup med Jessika Persson och sångframträdande av Mi Trautman.

– Vi gör det här för Tyringe och hoppas att det också ska ge lite pengar tillbaka till föreningslivet, säger projektledaren Robert Huth i arrangerande Lions.

Projektledaren och festgeneralen Robert Huth, till höger, och Håkan Alsén ser fram emot Tyringe på fötter i Tyrehallen den 1-2 juni som i år ersätter Tyringedagarna. Foto: Berit Önell

Det är gott om plats i multihallen. En del av den stora konstgräsmattan i idrottshallen ska om ett par månader tillfälligt bytas ut mot dansgolv och ett fotbollsmål mot en scen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Robert Huth och Håkan Alsén berättar entusiastiskt om arrangemanget som håller på att ta form. De håller i trådarna tillsammans med Tomas Olsson, tidigare festgeneral för Tyringedagarna, och Susanne Hagelin Bengtsson på Tyringe Sparbank, vars utvecklingsstiftelse bidrar med 30 000 kronor. Lika mycket satsar Sparbanksstiftelsen 1826.

– Utan dem hade det inte blivit något, säger Robert Huth.

Lokala företag och Byalaget bidrar också som sponsorer.

– Lions är en välgörenhetsorganisation och har inga medel att äventyra. Vi måste vara säkra på att det vi gör går jämnt upp eller helst med plus, säger Robert Huth.

– Förhoppningen är att vi ska kunna utveckla konceptet ytterligare framöver, men det ska inte bli för stort. Tyringedagarna blev en institution. Till slut blev nog förväntningarna större än motivationen att gå dit, säger Håkan Alsén.

Robert Huth betonar att Tyringedagarna betytt mycket

– Vi pausar Tyringedagarna nu. När Partyfabriken inte hade möjlighet att vara med längre är det svårt att göra det konceptet, vi kan inte komma upp i den nivån. Då är det bättre att göra något helt annat. Ibland behöver man förändra och förnya och vi tror att det vi nu gör gagnar föreningslivet ännu mer, säger han.

Alla föreningar får en del av intäkterna mot att de hjälper till med arbetet före, under och efter Tyringe på fötter.

– Det är ganska mycket jobb med bland annat att byta golv, men det är värt varenda minut, säger Robert Huth.

Han försäkrar att det blir ett bättre dansgolv än förra året då en del synpunkter kom in.

Programmet börjar på fredagskvällen med mellanstadiedisco i motionslokalen på andra våningen i Tyrehallen.

På lördagen öppnar hallen klockan 10 med olika aktiviteter, både ute och inne. På kvällen är dansbanan redo för standup, sångframträdande och dans, i nämnd ordning. Biljetter finns antingen med eller utan mat från Farozon som bygger upp en restaurang på plats.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se