torsjö live vers2

Tunnelbanevakten Jeanette Höglund stöttar unga tjejer och hemlösa i Hässleholm

Tunnelbanevakten Jeanette Höglund stöttar unga tjejer och hemlösa i Hässleholm

Jeanette Höglund, känd från Tunnelbanan i Kanal 5, kommer till Hässleholm i helgen. Genom sitt arbete träffar hon många unga tjejer som riskerar att bli utsatta för sexuella övergrepp och även hemlösa. Hon har startat organisationen Vid din sida för äldre hemlösa i Stockholm.

Jeanette Höglund håller fyra föreläsningar i NBV: s lokal Globen på södra Sandgatan i Hässleholm.

Jeanette Höglund föreläser i Hässleholm både lördag och söndag. Foto: Anita Nielsen

Ingela Hansson, som är engagerad i både föreningen Vuxna för trygga tjejer och i Hemlösa i Hässleholm, är glad över att Jeanette Höglund kommer och berättar att hon själv erbjöd sig att kostnadsfritt komma och föreläsa.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

På lördagen blir det två föreläsningar om hur tjejer kan bli ”streetsmarta”, klockan 13 och klockan 16.

På söndagen handlar det om hemlöshet, klockan 13 och klockan 15. Jeanette Höglund berättar då bland annat om hur hon startade Vid din sida. Hon kommer även att berätta om hur det är att ha ett filmteam bakom sig när hon jobbar i tunnelbanan.

Vid din sida startade i oktober 2016. Jeanette Höglund hade då fått nog av allt elände hon såg under arbetet i tunnelbanan och ville göra något som ledde till förändring för utsatta människor, särskilt äldre hemlösa. Hon har samlat in pengar till skor, kläder, hygienartiklar med mera.

– Jag visste ju var de flesta äldre hemlösa höll till då jag träffat många i tunnebanan och haft långa samtal med dem, berättar hon på organisationens hemsida.

Vid din sidas arbete har fått stor uppmärksamhet.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se