torsjö live vers2

Nej till böneutrop

Nej till böneutrop

INSÄNDARE. Så har polisen givit tillstånd till böneutrop i Växjö med en ljudstyrka av max 110 dB. Som sekulär svensk finner jag det direkt motbjudande att bli påtvingad oönskade religiösa proklamationer. Men så blir det när vänsterliberalismen får härja fritt.

Som jag ser det har polisen öppnat Pandoras ask med detta beslut. En konsekvens av beslutet måste ju rimligen vara att alla som vill påtvinga omgivningen sina idéer verbalt ska få tillstånd till detta. Alla. Låt det sjunka in.

I detta fall är det dessutom anmärkningsvärt att de som säger sig söka skydd undan än det ena än det andra knappt hinner hänga av sig rocken förrän man kräver att få implementera sina sedvänjor hemifrån i värdlandet.

Det är som att jag skulle knacka på hos grannen och fråga efter skydd och husrum. Så fort jag hängt av mig jackan så säger jag till värdfolket: – Jag hör att ni spelar dansband men nu kräver jag att få spela rockmusik på er stereo. Absurt. Men Sverige är absurt.

Vissa hänvisar till kyrkornas klockringning och använder det som argument för att tillåta böneutrop. Det köper inte jag. Sverige har kristna traditioner vad man än tycker om det. Men visst, är konsekvensen för att slippa böneutropen att man även måste förbjuda kyrkornas klockringning så har jag personligen inga problem med det.

Det är dessutom extra motbjudande att det är en liten klick politiskt korrekta politiker och proffstyckare som ska äga beslutanderätten i denna fråga.

Eftersom detta på sikt handlar om en omdaning av Sverige som vi känner det så är det givetvis självklart att Sveriges medborgare ska få ta ställning till denna fråga i en folkomröstning.

 

Håkan Spångberg

 

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se