torsjö live vers2

Inbrott på mejeri föregick biljakten

Inbrott på mejeri föregick biljakten

Paret i bilen som polisen stoppade efter en dramatisk biljakt i centrala Hässleholm natten till söndagen misstänks också för två stölder på Furumossens mejeri i Grantinge i helgen.

Polisen hittade föremål från Furumossens mejeri i den misstänkta bilen efter biljakten som slutade på Röingegatan. Paret i bilen misstänks nu för stölderna på mejeriet.

Mannen, född 1988, och kvinnan, född 1991, misstänks ha kommit över några tusen kronor i kontanter på mejeriet där kunderna kan betala i en automat.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Den första stölden skedde vid halvfyratiden på fredagseftermiddagen. Då kom tjuvarna över en låda med några hundra kronor i mynt. På lördagskvällen bröts en mjölkautomat upp och några tusen kronor stals.

Polisens informatör Robert Loeffel berättar att när polisen fått stopp på den misstänkta bilen på Röingegatan genomsöktes den och föremål från mejeriet hittades i den.

Kvinnan misstänks enbart för stölderna medan mannen också misstänks för en rad andra brott, bland annat rattfylleri, ringa narkotikabrott och försök till grov misshandel genom att medvetet köra på en polisbil.

Både mannen och kvinnan greps. Kvinnan frigavs efter förhör medan mannen satt anhållen tills vid 18-tiden på söndagskvällen.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se