torsjö live vers2

Tyringe snart på fötter i Tyrehallen

Tyringe snart på fötter i Tyrehallen

Sten-Erik Svensson, medlem i Lions Tyringe hjälper till med att lägga de sista golvbitarna på plats. Merparten av golvjobbet har gjorts av frivilliga från Tyringe Hockey team -07 och friidrottsföreningen Tyringe SK69. Foto: Lotta Persson

– Har vi en discokula?

Det råder på fredagseftermiddagen en febril aktivitet i Tyrehallen inför Lions event Tyringe på fötter. 

Om bara några timmar inleder mellanstadiet med sitt kostnadsfria disco Lions dansgala Tyringe på fötter. I morgon, lördag, får alla vuxna sin chans att svänga runt på golvet. Voize står i år för dansmusiken.

Ulrika Palmgren, Sofia Thörn och Sofia Stolt från TKS ; Tyringe konståkningssällskap, hjälper till med godisförsäljningen vid mellanstadiediscot. Lagom stora popcornpåsar ska packas innan festen kan börja.

Popcorn stoppas i påsar, ett undergolv i plast läggs ut över konstgräset. Det är många flinka händer och muskler som de frivilliga från ortens föreningar ställer upp med. Tyringesvingen, BK Hovet, Tyringe Konståkningssällskap, Tyringe hockeys team-07 och Tyringe SK69 är årets hjälpkrafter.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Robert Huth dirigerar med van hand och snart kommer allt att vara på plats. Det är ändå mycket som behöver göras vartefter, men erfarenheten från fjolårets gala gör att allt känns under kontroll och schemat håller.

-I morgon klockan 10 startar lördagsprogrammet med alla aktiviteterna – men vi funktionärer är här vid 8-tiden, berättar Lions projektledare Robert Huth och ordföranden Mikael Persson.

Förra årets danspublik på 175 betalande hoppas de båda på ska minst dubbleras. Förhandsförsäljningen har redan gått bra.

-Jag tror att vi har vädret med oss i år och vi har också haft en bättre marknadsföring, säger Robert.

Pengarna som samlas in går till Lions olika projekt och samtidigt får lokala föreningar en chans att jobba till sig lite sponsringspengar. Det är ett långtgående samarbetsprojekt där alla hjälps åt och alla vinner något.

Tyringe SK69-medlemmarna Gert Svensson, Mattias Johansson och Rachel Ottvall är några av dem som jobbat hårt med att få ut dansgolvet. -Nu är snart allt ute. Det har gått jättebra, hälsar de tre.
Tyringe Lions president Mikael Persson och projektledaren Robert Huth bjuder in till helgens aktiviteter och dansen i Tyrehallen. -Vi gör det för att det ska hända något i byn och att det är ett roligt sätt att bedriva välgörenhet på, menar de två ledarna. Lördagens program startar klockan 10 med bland annat loppis.

-Vi bevisar att om man går ihop och gör något så kan det gå riktigt bra, ler Robert.

50 procent av överskottet skänks lokalt och 50 procent går till Lions centrala projekt, berättar han. En flickskola i Nepal är just nu en av mottagarna av de pengar som skänks centralt.

-Vi gör detta för glädjen och för att det ska hända något kul i byn – och det är ett trevligt sätt att göra något gott på.

Så sammanfattar de båda Lionsrepresentanterna Robert och Mikael det hela innan förberedelserna på nytt slukar deras uppmärksamhet. Stolar och bord står på tur att hämtas på skolan.

Så snart är allt klart för diskotek. Och discokulan kommer att glimma. Discjockey Winqvist anlände för en kvart sedan och riggar som bäst upp musikanläggningen.

Det verkar upplagt för en riktigt dansant och kul helg i Tyringe.

Lotta Persson

Läs mer om evenemanget här: http://xn--tyringepftter-wfb0x.nu/

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se