torsjö live vers2

Ett flaggskepp som redan havererat

Ett flaggskepp som redan havererat

INSÄNDARE. Höghastighetståg (320 km/tim) tycks vara miljöpartiets och socialdemokraternas flaggskepp. Till skillnad mot regalskeppet Wasa kommer det dock aldrig ens att ”sjösättas” eftersom det ”havererat redan på ritbordet”. Trots detta fortsätter de rödgröna att ”drömsegla” under täckmanteln ”Sverigeförhandlingen”.  Visst låter det pampigt och ödesmättat, nästan som om landet står och faller på denna fråga. Men landet har betydligt allvarligare saker att ta tag i än att kapa några minuter för tågresenärer som kan lösa biljetter till de höga priser som krävs.

Lena Wallentheim (S) talar stolt om ”handslaget” och den höghastighets station hon har blivit ”lovad” i centrala Hässleholm. Det är bara det att redan nu står det klart att bara c:a vart 5:e tåg skulle stanna i sta´n. De andra är tänkta att blåsa igenom centrum i 320 km/tim. Stolarna på stadens uteserveringar skulle i så fall behöva utrustas med säkerhetsbälten så att inte gästerna blåser av stolen när tågen ”svischar förbi”. Att sakta ner, vid passage genom stationsorterna mellan Malmö och Stockholm, kommer inte på fråga. Det skulle fälla hela idén med höghastighetståg och tidsvinster.

Var dock lugn. Detta kommer självklart inte att hända. Visserligen har man gjort ett ”handslag” men alla vet att det väger lätt. Skulle du förresten själv lita på ett handslag med en yrkespolitiker efter att denne lovat någonting? Enligt min mening är ett sådant handslag t.o.m. mindre värt än de s.k. ”vallöften” vilka ofta sviks även om de presenterats i skriftlig form. Sluta lura folk. Säg sanningen även om Miljöpartiet protesterar. Vi tror inte på fantasier och valfläsk. Önsketänkandets tid är förbi. Börja prioritera.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Läste att Tore Kvist och Bengt Andersson (Frilagt 2018-06-05) också sågar tankarna på höghastighetsprojektet. De, liksom vi i Folkets väl (FV), vill satsa på att rusta upp och bygga ut det ordinarie spårnätet De riktiga tidsvinsterna ligger nämligen i att tågen går, och kommer, i tid. Bengt Andersson har, trots att han tillhör (S), visat på integritet även tidigare. Han och FV har samsyn i flera viktiga frågor. Det gäller bl.a. reningsverkets behov av fastställda skyddsavstånd i enlighet med Länsstyrelsens och Hässleholms Vattens krav (Frilagt 2015-06-24). Om nu hans rakryggade uppfattningar, i strid med S-partilinje, skulle vålla honom partipolitiska problem så vet han att han är välkommen till oss i Folkets väl.

Erbjudandet gäller självklart inte bara Bengt utan alla som tänker fritt och har civilkurage.

Björn Widmark

Folkets väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se