Gruppen-3a-328x120

Landshövdingen inviger Hovdala vandringscentrum

Landshövdingen inviger Hovdala vandringscentrum

Nu ska Hovdala vandringscentrum invigas. Foto: Hässleholms kommun

Skånes landshövding Anneli Hulthén inviger Hovdala vandringscentrum på måndag, den 25 juni. Fyra rundleder ingår nu i vandringscentret: Finjasjöleden, Höjdarnas höjdarled, Jakten på gullspira och I Posta-Nillas spår.

Under invigningsdagen medverkar kommunala politiker och tjänsteman samt företrädare för Länsstyrelsen, Region Skåne, Skåneleden, Lunds universitet, Kristianstad högskola, SLU Alnarp med flera. De inbjudna får också möjlighet att prova vandringslederna.

Projektledaren Bjarne Öhrling. Foto: Berit Önell
Landshövding Anneli Hulthén. Foto: Nils Bergendal

Projektledaren Bjarne Öhrling berättar att en ny karta över området med lederna kommer att vara klar lagom till invigningen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Arbetet med lederna, skyltning med mera är färdigt nu, säger han.

Lederna kan vandras på olika sätt, som hel- eller halvdagsturer. I samband med invigningen på måndag eftermiddag görs en gemensam vandring till Hammarmölledamm och Äspethöjden. Inbjudna gäster erbjuds också en heldag med mer vandring, bland annat i Göingeåsens naturreservat, frukost, lunch och kaffe med tårta.

Anneli Hulthén invigningstalar vid Hovdala slotts porttorn. Även kommunstyrelsens ordförande, Lars Johnsson (M) talar. Moderator är kommunfullmäktiges ordförande Douglas Roth (M).

– Vandringscentret är en viktig del av utvecklingen av Hovdala naturområde till en attraktiv och tillgänglig vandringsdestination i regionen, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Under invigningsdagen medverkar kommunalråd, kommunfullmäktiges presidium, politiker och tjänstemän från olika nämnder och verksamheter i Hässleholms kommun samt representanter från Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne, Tourism in Skåne, Kristianstads kommun, Lunds universitet, SLU Alnarp, Högskolan Kristianstad, Skåneleden, Stiftelsen Skånska Landskap och Regionmuseet Kristianstad.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se