Gruppen-3a-328x120

Nu slår Brandmännens Riksförbund larm

Nu slår Brandmännens Riksförbund larm

INSÄNDARE. Jag har i flera insändare påtalat vikten av att ha en fullt bemannad deltidsbrandkår och en tankbil bl.a i Vinslöv. Jag har gång efter annan blivit bemöt av brandchefen i Hässleholms kommun att vi inte behöver vara oroliga i Vinslöv för Hässleholm klarar uppgiften. Nu slår Brandmännens riksförbund larm om att just det jag påtalat är en stor fara och att det saknas 2500 deltidsbrandmän i Sverige och att det behövs fler tankbilar. Deltidsbrandkårerna är en viktig del i det svenska brandförsvaret och måste förstärkas. Chefen för räddningstjänstenheten på MSB håller med Brandmännens riksförbund. Det kunde inte kommit mer lägligt än nu.

 Jag har blivit kontaktad av vanliga medborgare, politiker och brandmän från hela kommunen som har stöttat mig i min kamp i denna fråga. Det ser likadant ut i hela kommunen och oron är lika stor överallt. När skall brandchefen och politikerna vakna och inse allvaret. Förbättra villkoren och gör jobbet mer attraktivt så att fler söker, är en viktig del i rekryteringen. De brandmän som i dag jobbar gör ett fantastiskt arbete och är allas våra hjältar.

 Nu visar det sig att problemet är ännu större och omfattar hela Sverige.

Jag är övertygad om att räddningsledarna i de områden där det brinner för fullt i Sverige önskade att de hade en fullt bemannad deltidsbrandkår som kunde hjälpa till med att släcka de storbränder som just nu brinner i stora delar av Sverige. Nästa gång är det kanske i vår kommun som det brinner i skog och mark. Brandchefen raljerade med att man inte prioriterade en risbrand i Vinslöv före en annan insatts men jag tror inte att räddningsledarna i de delar av Sverige som det brinner i och som måste evakuera samhällen håller med om att en risbrand kan vänta.

 Nu måste politikerna peka med hela handen och ge direktiv till brandchefen att detta är en prioriterad fråga, vi kan inte vänta längre.

Vi i Liberalerna i Hässleholm är beredda att ta denna boll och driva frågan. Vi i Liberalerna i Hässleholm sätter trygghetsfrågorna högt inför valet när det såväl gäller räddningstjänsten som polisfrågorna. Vad är viktigare än att vi som medborgare och skattebetalare skall kunna känna oss trygga. Vi vill inte bli ett nytt brandinferno där vi måste fly våra hem för att ingen vaknat i tid.

 

 

 

 

 

Thomas Haraldsson

 Företagarna Vinslöv

Liberalerna i Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se