torsjö live vers2

Vill KD och L styra med SD?

Vill KD och L styra med SD?

INSÄNDARE. Nsk har påbörjat en artikelserie av gruppledarna inför valet. Först ut är Lars Johnsson (m). Han fortsätter den Moderata inställningen i Hässleholm att samarbeta med Sverigedemokraterna men ser även möjligheten att styra tillsammans. I artikeln läser man att en röst på M är en röst på moderat politik. Sant är att SD gladeligen lade sina röster på er (M,Kd.L) budget i Kommunfullmäktige och skålade i champagne!

När budgeten skulle verkställas i nämnder och styrelser var ”festen” slut. SD lade egna förslag eller avstod i besluten. Ingen var förvånad och på den vägen fortsatte SD denna mandatperiod.

Snart är nuvarande mandatperiod till ända och analysen från Moderaterna i Hässleholm är tydlig med att fortsätta samarbetet med SD och nästa steg är att styra tillsammans. Det är allmänt känt att Skånemoderaterna är välvilliga att samarbeta med SD och Hässleholm samt Staffanstorp har profilerat sig detta samarbete. På riksplan låter det lite annat och vi kan nu läsa Billströms (M) i efterhand desperata förklaring ”vi vill inte samarbeta med sd”…!

När vi ”rödgröna” efter att ha förlorat budgeten klev av styret 2017-03-01 så röstade M+Kd+L aktivt via valsedlar på sverigedemokrater som vice ordförande i alla presidier. Ett första steg i samarbetet med SD?

Frågan går nu till Kristdemokraterna och Liberalerna i Hässleholm. Kan ni också tänka er att samarbeta och styra tillsammans med Sverigedemokraterna? Är en röst på era partier också en röst på SD?  En fråga som varje väljare måste få svar på!

 

Irene Nilsson (s)

Ordförande Socialdemokraterna Hässleholm

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se