torsjö live vers2

Satsa på bilpool

Satsa på bilpool

INSÄNDARE. Trafikens inverkan på miljön uppmärksammas alltmer. Genom att cykla eller promenera till arbetet, alternativt använda allmänna kommunikationsmedel som tåg eller buss, bidrar vi till arbetet för ett bättre klimat.

Tyvärr är det inte alla som har dessa möjligheter utan måste använda bilen.  Då är det önskvärt med samåkning och när det gäller övriga resor med bil kan bilpool vara en  möjlighet  för några. En bilpool är en delningstjänst där människor som anser att man hellre än att äga en egen bil delar tjänsten personbil med några andra.

Tyvärr finns det ännu en del juridiska problem kring begreppet bilpool och centerpartiet anser att regeringen snarast skall utforma en juridisk definition av begreppet för att detta system skall kunna bli mera lättillgängligt och lockande..

 

Lars-Ivar Ericson C

kandidat i riksdagsvalet

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se