torsjö live vers2

En ny dag

En ny dag

Börje Larsson

Så var det en ny dag. Det gäller att komma ur sängen trots att bäst före datum passerats.

När rullgardinen far i luften med ett dån så möts man av en obarmhärtig sol och när fönstret öppnas kommer den varma luften som ett brev på posten. Det sista är inte sant för nu vet man inte vem som kommer med posten och när den kommer.

Det blir att tassa ut i köket och leta upp medicinburkarna med medel mot det mesta, främst högt blodtryck. Detta medel är viktigt att inta innan man gör något annat för dagarna är ganska krävande. Kaffe bryggs och en skiva färdigskuret bröd förses med lite margarin och sedan tvesular man det hela med honung och ost i nämnd ordning annars får man honung på fingrarna.

Nu väntar det spännande och färden går mot postlådan för att inhämta dagens tidning. Efter att öppnat postluckan och tittat in i en tom låda så går det upp för en att antingen är det söndag eller så har tidningsbudet klantat. Återvänder med ett stigande blodtryck till kaffet för att i en gammal tidning leta rätt på ansvarig för utbärningen. Telefonnumret går till Stockholm. Kunde lika gärna varit i Sydafrika för telefonen demonstrerar sin totala makt över användaren oavsett vem och vad man vill. Tryck 1, vill du annat, tryck 2 osv. Blodtrycket är i stigande.

Frukosten intas tillsammans med gårdagens tidning.

För att kolla att världen inte gått under till följd av miljöförstöring, Trump, eller Putin så konsulteras text tv. Denna visar ibland en fantastisk formuleringskonst. Stavningsprogram finns inte på Svt.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

När man nu ändå sitter framför Tv:n så händer det att det dyker upp ett program som kommer från dagens riksdagsdebatt. Där är det en massa roliga tanter och farbröder som käftar med varandra. Ofta är resonemanget så infantilt att man tror att det är ett barnprogram. Dessutom har även dessa en förmåga att med sitt prat reta upp en, främst för att det är jag och övriga lyssnare som betalar dessa människor lön för det de gör eller snarare inte gör. Resultatet är att magsyran ökar och för detta är jag garderad redan med att i samband med medicinintaget inmundigat medel mot detta.

Nu har klockan blivit tid för att göra sig fin för att ta sig till ”himmet” för att inta en fantastisk måltid bestående av stekt falukorv med kokt potatis och grönsaker och som dessert citruskräm med mandariner. Allt skapat av kommunen anlitade konsulter för dyra skattemedel.

Efter att detta gjorts så är det att återvända hem för att vila efter ansträngningarna samt hoppas på en lugn eftermiddag.

Följande dagar upprepar sig med olika mindre variationer, och så fortsätter livet.

Börje Larsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se