torsjö live vers2

Dags ge förslag till årets miljöpristagare

Dags ge förslag till årets miljöpristagare

Vem eller vilka vill du ska motta årets miljöpris i Hässleholms kommun? Senast den 31 augusti ska förslag med en kort motivering vara insända till miljönämnden.

Hässleholms kommun delar varje år ut ett miljöpris som stöd och uppmuntran för värdefulla insatser inom miljö- eller naturvårdsområdet.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Priset kan delas, men för att komma på tal ska mottagande person, förening eller företag vara verksam inom Hässleholms kommun. Miljönämnden utser mottagaren.

Högtidlig prisutdelning av vinstsumman på 20 000 kronor blir det under Hässleholms galakväll i november.

I fjol vann den ekonomiska föreningen Prima Prima priset för ”sitt stora engagemang för att utveckla Sösdalabygden i en positiv och hållbar riktning”. Genom att ta emot och hjälpa kommunens arbetsmarknadsenhet med placeringar ges personer en chans att komma tillbaka till arbetslivet. Återbruk, trädgårdsarbete och lokal matproduktion är några av de projekt föreningen arbetat med.

2017 nominerades också Håkan Lundberg, Sjöbergasjöns FVO för att i många år ha varit drivande i arbetet för Sjöbergasjöns tillfrisknande, Avdelningen Fjärilen på Backstugans förskola, där man arbetar med sopmonster för att lära kommande generationer ett miljötänk, Anders och Cia Larsson som introducerar nyanlända i allemansrätten och hur man uppträder i naturen samt Berit Önell, grävande journalist som genom sitt arbete sprider kunskap och ökar kommuninvånarnas miljömedvetande.

2016 gick priset till Pål Axel Olsson för arbetet med boken Naturguide Hässleholm 52 pärlor som gavs ut i samarbete med Göingebygdens biologiska förening.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se