Gruppen-3a-328x120

Mopedister hotade köra på barnfamiljer i Hembygdsparken

Mopedister hotade köra på barnfamiljer i Hembygdsparken

Ungdomarna körde hotfullt och i hög fart mot barnfamiljerna i Hembygdsparken och misstänks nu för tre olika brott.

Flera familjer med småbarn fick kasta sig undan när ungdomar på moped i hög fart körde rakt emot dem i Hembygdsparken i Hässleholm på söndagskvällen. En mamma började filma och en av förövarna hotade då uttryckligen med att köra på både henne och barnen innan han rusade motorn så att mopeden hoppade mot henne. Polisen ser allvarligt på händelsen och har skrivit anmälan om grov vårdslöshet i trafik, framkallande av fara för annan och olaga hot.

Föräldrarna befann sig i parken med barn och hundar när ungdomarna plötsligt började köra runt dem med sina mopeder. Situationen blev alltmer hotfull när mopederna körde mot dem ute på gräsytorna, allt närmare barnen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vid ett tillfälle var en moped bara en meter från ett barn, berättar Stefan Söderholm, presskommunikatör på polisens regionledningscentral i Malmö.

En polispatrull skickades till platsen, men när den kom fram var mopedisterna borta. Polisen har dock gott hopp om att få tag i de misstänkta eftersom de finns på film. Förhör med flera av de totalt tolv målsägandena gjordes också direkt efter händelsen. Enligt polisanmälan var tre mopeder inblandade.

– Jag tror säkert att det går att lösa, säger Stefan Söderholm.

Han beskriver ungdomarnas agerande som både omdömeslöst och dumt.

– För det första har mopederna inte där att göra, det är förbjudet att köra moped i parken. Sedan är det otroligt korkat att köra mot barn och föräldrar. Det är lätt att göra en liten missbedömning och orsaka en katastrof med ett barn som blir påkört och skadat, eller en vuxen, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se