torsjö live vers2

Dags för Hässleholms stadsfest

Dags för Hässleholms stadsfest

Nu blir det fest i Hässleholm. På torsdagen påbörjades uppbyggnaden av festplatsen med Farozons krögartält på Stortorget. Den stora scenen ska komma på plats där på fredagsmorgonen. Samir & Viktor inleder eftermiddagens och kvällens konserter, men redan klockan tio på fredagen öppnar Hassans barntivoli på Nytorget.

– Vi ställer till med en fest som är öppen för alla åldrar, säger cityledaren Johan Jönsson som hoppas att arrangemanget blir årligt återkommande.

Hesslecitys ordförande Tommy Nilsson, till vänster, cityledare Johan Jönsson och eventföretagaren Viktor Johansson har förberett för stadsfest i Hässleholm. Foto: Lotta Persson

Han verkar inte särskilt stressad, trots att han har mycket att hålla reda på.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det mesta av arbetet är gjort. Allt är under kontroll, säger han lugnt.

Bara vädret är lite osäkert.

– Jag har sett olika uppgifter om hur mycket det ska regna. Vi får ta det när det kommer, säger han.

Han beskriver festen som ett Festivaldax i ny tappning.

– Vi har tittat på vissa bitar från Festivaldax, men det här blir i mindre skala. Jag tror på det, det känns hanterbart. Förhoppningsvis kan stadsfesten bli återkommande, men det får ta sin tid, det beror på vad folk vill ha, säger han.

Några ekonomiska problem kan han inte tänka sig att det skulle bli.

– Alla intäkter är säkrade, säger han.

Ekonomin bygger helt på sponsorer, varav kommunen är den största med ett bidrag på 450 000 kronor. Eftersom allt på festen är gratis finns det heller inga biljettintäkter att oroa sig för. Programmet har anpassats efter budgeten.

– Vi på Hesslecity hade inte gått in i det här om det hade inneburit något risktagande. Målet är att det ska gå plus minus noll och det ska inte vara något problem, säger Johan Jönsson.

På fredagseftermiddagen klockan 15.30 blir det barnallsångskalas i Hembygdsparken. 16.00 öppnar krögarområdet på Stortorget. Klockan 18.30 spelar Samir & Viktor och sedan fortsätter kvällen på torget med Cheops’cave och On Q. På Harrys innergård, Statts lobbybar och The Bishops arms blir det också musik.

På lördagen öppnar tivolit klockan 10 och krögarområdet klockan 12. Klockan 13 startar underhållningen med Arnbergs dansstudio. Dragplåstren Nanne Grönvall och Familjen spelar klockan 20.30 respektive 22.30. Nanne har hjälp av Stage Dream husband. Även denna kväll erbjuder krogarna levande musik.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se