torsjö live vers2

SD kämpar för att FMCK ska få stanna på Hovdala

SD kämpar för att FMCK ska få stanna på Hovdala

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna ser med motvilja på hur FMCK behandlas genom den påtvingade flytten från Hovdalaområdet. Klubben har överlevt regementsnedläggningar med den äran och haft stora tävlingsframgångar genom åren vilka hjälpt till att sätta vår stad på kartan. Intresset för sporten är stort och både unga och äldre förare utövar enduro. Dessutom fungerar banan på Hovdala som utbildningsfält för MC- ordonnanser inom Hemvärnet. I dagsläget finns en frist till den 30/6 2019 men sedan måste flytten fullbordas.
Vi i SD hade gärna sett att FMCK fått fortsätta sin verksamhet på Hovdala då klubben är nöjd med terrängförutsättningarna och området ligger långt från bebyggelse. Detta minimerar störningseffekterna av det ofrånkomliga bullret. När förslag på nytt övningsområde kommer fram måste hela tiden bulleraspekten observeras vilket borgar för eventuella framtida klagomål från privatpersoner.

Sverigedemokraterna i Hässleholm ställer sig skeptiska till möjligheten att uppbringa ett nytt övningsområde med samma förutsättningar som Hovdalafältet och kommer fortsätta kämpa för att föreningen ska få fortsätta vara kvar där.

Ulf Berggren      SD                         Paul Thurn   SD

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se