torsjö live vers2

Forskarturné med hjärnan som huvudtema

Forskarturné med hjärnan som huvudtema

Hjärnan står i fokus på fem av höstens åtta biblioteksföreläsningar under samlingsnamnet forskarturnén. Rymden, fästingar respektive Kullabergs spännande grottor handlar de övriga tre om. Forskare vid Lunds universitet leder föreläsningarna som är kostnadsfria att delta i.

Det blir fyra föreläsningarna på stadsbiblioteket med start klockan 17 och fyra kvällsföreläsningar på filialbiblioteken.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Förts ut är psykologiprofessor Sverker Sikström. På torsdag, den 6 september, tar han sig an det högaktuella ämnet Valblindhet – vet vi vilka val vi ska göra?

Den 21 oktober berättar docent Christine Ekdahl-Clementsson om de senast rönen om epilepsi.

På Bjärnums bibliotek erbjuder Susanne Iwarsson, professor i äldrevård och gerontologi, den 18 oktober publiken samtal och tankar under rubriken Är 70 det nya 50?

Vad som händer i hjärnan vid hjärtstopp handlar föreläsningen den 6 november i Tyringe bibliotek om.

Den 15 november berättar professor Cecilia Lundberg i stadsbiblioteket om hur en skadad hjärna kan reparera sig själv med genteknik.

Fästingexperten Lars Lundqvist står redo den 2 oktober i Sösdala bibliotek för att berättar om de små krypen och den nyligen upptäckta jättefästingen.

Kullabergs fascinerande grottor avhandlas den 29 november och den 6 december avslutas turnén med en föreläsning i stadsbiblioteket med nya rön om boende i rymden.

Mer om Forskarturnén finns att läsa på www.snokabibliotek.se

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se