torsjö live vers2

Betyder personkryssen något?

Betyder personkryssen något?

INSÄNDARE. I söndags natt så kom resultatet över vilka personer som har gjort 4 bra år och vilka som har gjort 4 mindre bra år. I Hässleholms kommun blev vinnarna SD och M, förlorarna blev (utan tvekan) Socialdemokraterna och Lena Wallentheim. Nu påbörjas förhandlingen om vilka partier som ska vara med och styra vår kommun efter det att vi väljare har fått säga till, men hur blir det med den andra saken som vi faktiskt har fått välja; vem som skulle få vårt personkryss? Innan valet har partierna varit tydliga med vilka som är deras kandidater till att bli kommunstyrelsens ordförande, men är det dessa kandidater som har fått störst stöd i personvalsröstningen av kommuninvånarna? Jag hoppas partierna tar till sig vad vi väljare har sagt och vem vi tycker ska bli kommunstyrelsens ordförande. Partierna har fått bestämma utformningen på valsedlarna men det är vi väljare som har haft möjlighet att personkryssa. Låt den kandidat som har fått flest personkryss bli er gruppledare och er förslag till kommunstyrelsens ordförande så kanske vi kan bli av med de gamla låsningarna mellan individer mellan blocken som har lamslagit vår kommun under de gångna 4 åren.

Hans Nilsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se