Gruppen-3a-328x120

Fest för alla åldrar på Tyringedagarna

Fest för alla åldrar på Tyringedagarna

Säle Svensson och hans medarbetare i Partyfabriken håller som vanligt både i mat och underhållning på Tyringedagarna i helgen. Foto: Maria Photob

Pensionärerna i Metallic Rollatorz från Bjuv rockar loss när seniorernas eftermiddag inleder Tyringedagarna. Arrangörerna Partyfabriken och Hassans tivoli har satt ihop ett fullspäckat program både fredag och lördag och det blir fest för alla åldrar.

Frilagt och Gruppen för oberoende press kommer också att vara på plats vid ett av marknadsborden i Åparken på lördag.

Programmet är innehållsrikt, från klockan 12 på fredagen till klockan 01 natten till söndagen (klicka på bilden för att förstora).

Säle Svensson på Partyfabriken är upprymd när Frilagt når honom på torsdagseftermiddagen. Han har redan fått stort gensvar för sitt initiativ att återuppliva Tyringedagarna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är väldigt länge sedan jag var så här positiv. Vi har inte sökt några sponsorer, företagen har själva ringt upp och kommunen har hjälpt oss på ett jättebra sätt med toaletter, el med mera. Det är så här vi vill ha det. Det ska inte kosta en massa skattepengar, men kommunen får gärna förenkla för oss, säger han.

Han hoppas att arrangemanget blir årligt igen, men tycker egentligen att det är lite sent att ha arrangemanget i september när det kan vara svalt på kvällarna.

– Tyvärr måste vi ta jobben som ger pengar under sommaren. Vi är jätteglada om Tyringedagarna går plus minus noll. Jag är ju gammal Tyringebo och brinner för byn, den är mitt hem. Jag vill att det ska hända något i Tyringe. Jag hör så mycket negativt, vi får hitta något som är positivt. Jag ser det som att jag är skyldig att göra detta när jag kan, säger han.

Han tycker också att det är viktigt att programmet är gratis.

– Varför ska det kosta en massa pengar att ha roligt? Alla ska ha rätt att roa sig. I Tyringe är det väldigt viktigt att göra något för hela familjen, inte bara för dem som tycker att det är roligt att dansa, säger han och påminner därmed om den mindre välbesökta dansgalan i juni som skulle ersätta Tyringedagarna.

Säle tycker att Tyringedagarnas seniorerprogram blivit särskilt bra med två nya inslag. Metallic Rollatorz med pigga och utklädda pensionärer, den äldsta över 90, är det ena. Det andra är gyminstruktioner för äldre. Sedan tidigare är det klart att ”Sveriges bästa dragspelar” Stefan Persson medverkar.

– Seniorer har blivit en rolig målgrupp, säger Säle.

Han berättar vad som hände när han mötte tre äldre damer i affären häromdagen.

– Jag fick tre stora kramar. Det är värt mer än pengar.

Seniorprogrammet startar klockan 12 med rabatterad dagens lunch.

Klockan 14 öppnar tivolit och klockan 16 är Partyfabrikens serverande artister på plats. Kvällens dragplåster, dansbandet Perikles är med från klockan 21.

Klockan 10 på lördagen öppnar föreningsmarknaden med ankrace i Åparken. Under dagen är det bland annat kramdjursparad, barnens timme med Snöis, Hunden & Elis och talangjakt för ungdomar med elva anmälda deltagare. Kvällen avslutas med show med Partyfabriken och DJ Timo Diablo.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se