Gruppen-3a-328x120

Dags för sunt förnuft

Dags för sunt förnuft

INSÄNDARE. Hässleholms befolkning var verkligen tydliga i kommunvalet. Största parti är numera Sverigedemokraterna. Innebär ju följaktligen att hässleholmarna vill att SD ska ingå i en styrande konstellation i kommunen. Detta är ett solklart faktum och sunt bondförnuft. Vad är det vissa politiker och partier inte fattar? Riktig politik och riktig demokrati innebär att väljarnas vilja efter valet ska infrias så långt det är möjligt. Men det är klart, sunt bondförnuft är inget som hässleholmarna är vana vid att kommunens politiker använt de senaste åren.

Andra partier som hade framgång i kommunvalet är Folkets väl och Moderaterna. Kristdemokraterna gick också bättre än förutspått. Dessa fyra kan dessutom tydligen tänka sig att samarbeta och prata med varandra. Det innebär att det är deras skyldighet att använda just sunt bondförnuft och göra väljarna till lags och samarbeta. Väljarna visade också tydligt att de inte vill ha Socialdemokraterna eller Miljöpartiet vid makten. Så stora väljartapp som dessa partier har innebär att hässleholmarna med rätta tröttnat på dom. Sossarna har dessutom ägnat mer av sin valkampanj till smutskastning än åt sin egen politik. Miljöpartiet hade försvunnit bort om de inte kunnat domedagsprofitera på den varma sommaren.
Vore intressant  och bra för Hässleholm att t.ex. ha herrar Widmark och Herslow tillsammans med Hanna Nilsson i styrande positioner i Hässleholms kommun. Samtliga dessa besitter just efterfrågade egenskapen av sunt bondförnuft, som kan få Hässleholm på fötter igen!

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Mikael Andersson
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se