torsjö live vers2

Ny chef för kommunens fibernät ska öka utbyggnadstakten

Ny chef för kommunens fibernät ska öka utbyggnadstakten

Tony Hadarsson blir ny chef för kommunala Hässleholms fibernät från och med den 1 januari. Sedan en tid tillbaka är Kenneth Lind tillförordnad på deltid på den nyinrättade tjänsten som ska hjälpa till att höja tempot i fiberutbyggnaden.

Tony Hadarsson tillträder som chef för Hässleholms fibernät den 1 januari.

Tony Hadarsson kommer närmast från en tjänst som vd för Citynätet i Nässjö.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det känns väldigt spännande att få vara med och utveckla fiberutbyggnaden i Hässleholms kommun. Med fibernätet möjliggör vi att alla kan få ta del av framtidens välfärd, säger han i ett pressmeddelande.

Fram tills han tillträder är Kenneth Lind, tidigare stadsnätschef för Vellinge stadsnät, tillförordnad chef.

Hässleholms kommun har sedan 2009 ett mål om att 95 procent av alla hushåll år 2020 ska ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.

Men en jämförelse mellan olika kommuner visade att Hässleholm låg långt efter sin målsättning och i botten på listan över andel invånare som hade tillgång till bredband via fiber 2017. Därför måste utbyggnadstakten nu öka.

– Det blir väldigt intensivt i år och nästa år. Den nya tjänsten innebär en förstärkning som gör att vi kan höja tempot, framförallt eftersom vi får en chef på heltid. Vi kommer att kunna arbeta effektivare och Tony Hadarsson tillför kompetens genom sin erfarenhet av att bygga ett stadsnät, säger Helena Winter, kommunikatör på fiberenheten.

En förestående ny entreprenadupphandling kan också bidra till att tempot växlas upp.

– Det är möjligt att vi kan anlita fler entreprenörer. Vår ubyggnad började lite sent, men nu byggs det på många ställen i kommunen, konstaterar Helena Winter.

Tills nyligen har IT-chefen John Palmqvist varit chef över fibernätet.

– Det har varit en ohållbar situation att vara chef över både en IT-avdelning och ett stadsnät, förklarar Helena Winter.

Nu ska fibernätet inte längre höra till IT-avdelningen utan blir en egen enhet. Helena Winter berättar att det inte är klart exakt hur den nya organisationen kommer att se ut eftersom den ingår i en större omorganisation av hela kommunledningskontoret.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se