Gruppen-3a-328x120

SD ställer sig bakom alliansens styre Nomineringarna klara

SD ställer sig bakom alliansens styre Nomineringarna klara

Allt verkar nu vara förberett för ett nytt styre i Hässleholms kommun inför måndagens sammanträde i fullmäktige. Sverigedemokraterna ställer sig bakom förslaget från M, KD och L om ett minoritetsstyre där de tar ordförandeskapet i en treblockslösning.

Det är nu också klart att SD nominerar Patrik Jönsson till kommunfullmäktiges presidium och Hanna Nilsson till kommunstyrelsens presidium. Socialdemokraterna ser sig som oppositionsparti och nominerar Irene Nilsson till andre vice ordförande i fullmäktiges presidium och Lena Wallentheim till andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

…liksom Irene Nilsson (S). Foto: Urban Önell
Patrik Jönsson (SD) är åter nominerad till kommunfullmäktiges presidium…

SD beslöt vid sitt gruppmöte på torsdagskvällen att släppa fram den borgerliga så kallade restalliansen som minoritetsstyre och lovar också att rösta på alliansens budget.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi har haft en bra dialog med restalliansen där de har presenterat sin syn på Hässleholms kommuns framtid, och eftersom S inte ens haft intresse av en dialog med oss så faller det sig naturligt att släppa fram det styret som kan ha en dialog med oss, förklarar Hanna Nilsson, orförande för SD i Hässleholm och Ulf Berggren, gruppledare i ett pressmeddelande.

De anser att många av förslagen från restalliansen går i linje med SD:s politik.

– De frågor där vi har olika syn får vi ta efterhand, men just nu handlar det absolut viktigaste om att se till att få ordning på ekonomin och styret i Hässleholms kommun och vi tror att detta är rätt väg att gå. Vi hoppas på att kunna ha en konstruktiv dialog genom dessa fyra åren med båda de övriga blocken och att vi tillsammans kan jobba för en god ekonomisk hushållning samt en positiv syn på Hässleholms kommuns politikeranda, skriver de.

SD nominerar till kommunstyrelsen också Ulf Berggren, Sven Lundh, Jerry Andersson, Camilla Nordström och Susanne Lottsfeldt.

Folkets väl och SD har meddelat kommunkansliet att de kommer att fortsätta med sitt valtekniska samarbete under den kommande mandatperioden.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se