torsjö live vers2

Samförstånd efterlyses

Samförstånd efterlyses

INSÄNDARE. Så har då Hässleholm fått en så kallad treblockslösning där restalliansen med sina 17 mandat av 61 ska styra kommunen. Upplägget sägs bygga på samarbete och samförstånd där Lars Johnsson (M) ska styra med hjälp av hoppande majoriteter. För kommunens bästa hoppas jag att upplägget fungerar men jag är skeptisk och jag fortsätter att förespråka ett majoritetsstyre. Ett styre som gör att fattade beslut håller. Ett styre som gör att den budget som antas också genomförs ute i verksamheterna och inte skjuts i sank av partier som röstar för budgeten i fullmäktige men som inte kan eller vill ta ansvar för dess genomförande. Det finns olika majoritetslösningar där två av de tre största partierna (M, S och SD) skulle kunna ingå men det är tyvärr inget som seriöst prövats av dessa partier. Det är beklagligt.

Lars Johnsson är nu ansvarig för att se till att kommunen förs framåt på bästa sätt och att det samförstånd restalliansen säger sig stå för fylls med konkret innehåll. Blott läpparnas bekännelse duger inte.

Jag och Centerpartiet är villiga att agera konstruktiv opposition och samarbeta för kommunens bästa. Det förutsätter dock att det förs riktiga diskussioner där alla ges information och möjlighet att tycka till innan förslag läggs fram. Att ställa partier inför fullbordade faktum och kräva att de ska ställa upp är inte samförstånd.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Johan Hammarqvist (C)

Vice gruppledare och ersättare i kommunstyrelsen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se