torsjö live vers2

Sösdalaborna kan bli utan simhall

Sösdalaborna kan bli utan simhall

Det finns risk att Sösdalaborna blir utan simhall när entreprenören sagt upp avtalet och kommunen måste spara. Foto: Lotta Persson

Sösdala simhall är i farozonen när kommunen måste spara pengar. Entreprenören har sagt upp avtalet och kommunen driver från och med denna vecka verksamheten. Nu finns risk att simhallen stängs för gott.

– Vi inväntar besked från politikerna om simhallen ska drivas vidare eller ej, säger fritidschef Henrik Samevik till Frilagt.

Simhallen var stängd hela sommaren på grund av Legionellabakterier i duscharna, men kunde åter öppna till skolstarten.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Entreprenörerna Sven och Kerstin Eryd, som drivit anläggningen under 26 år, har sagt upp avtalet av personliga skäl.

Henrik Samevik berättar att fritidsförvaltningen nu sköter verksamheten i väntan på beslut, men måste anställa mer personal om det är aktuellt att fortsätta. Dessutom finns stora renoveringsbehov.

– Det finns synnerligen akuta behov. Både renings- och ventilationsanläggningen måste åtgärdas och det är inte bra att klor bärs uppför och nerför trappor, men vi håller på att sätta oss in i verksamheten nu, säger Henrik Samevik.

Han hoppas få besked när politikerna inom kort presenterar budgeten för 2019. Om en stängning av simhallen i Sösdala då inte finns med som en besparing räknar han med att inriktningen är att den ska drivas vidare.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se