torsjö live

Nästan förutsägbart

Nästan förutsägbart

INSÄNDARE. Så har då en första omröstning skett om vem som ska regera Sverige de närmsta fyra åren. Resultat: inget ultrakonservativt styre i alla fall, skönt! Det som var mest anmärkningsvärt var att SD inte gjorde vad de hela tiden utlovat: att de skulle: rösta nej till varje form av regering som inte tog hänsyn till deras krav för ett stöd. Vad som skett i sista stund mellan skål och vägg, vet vi ej.

En fråga som genast infinner sig, är hur så många av LO:s väljare (59 procent) kunnat rösta på ett parti som är så arbetarfientligt att det vill regera ihop med yttersta högern. Pinsamt! Hoppas alla dessa väljare lärt sig en läxa till nästa gång? Hade en sådan regering kommit till stånd hade givetvis kapitalet och rikingarna jublat. Ännu mera ”bidrag” och skattelättnader för dem som redan har och ”sparkar” nedåt på de svagaste.
När det gäller ”sveket” från (C) och (L) gentemot sina allianskollegor, kan man fundera över vilket ”pris” det kommer att medföra i en framtid? Att (C) har varit ett ”tuvhopparparti” är ju känt sedan länge, men att liberalerna har hoppat av en alliansregering förvånar kanske mer. Nyliberalismen som idé ligger väl ändå närmare en Moderat politik?
Vad har vi då att vänta i nästa talmansrunda? Kan det mest otroliga ske, att det blir en trevare mot ett blocköverskridande samtal? Jag har svår t att tro det, men låter det vara osagt. Kanske behöver talmannen blanda i kaffet några mer ”uppsluppna” droppar för att få igång ett sånt samtal? Låsningarna mot de röd-gröna förefaller svåröppnade.
Lars Nord
Fritänkare och outsider
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se