Bevara de lokala simhallarna

INSÄNDARE. Att barn lär sig simma och känna sig trygga i vatten är Sösdalas simsällskaps största uppgift. Denna uppgift är något de tar på största allvar, föräldrar åker med sina barn flera mil för att deras barn ska gå i simskola i just Sösdala. Simskolan och träningen har ett fantastiskt bra rykte. Jag vet detta eftersom jag själv har varit en del av simskolan och simträningen för de yngre barnen i simklubben. Simklubben har fått lägga till timmar i träningstid för att barn och unga från grannbyarna och kommunerna i närheten ska kunna få gå i Sösdala, då deras lokala simskola inte har samma standard som Sösdalas. Simkunnighet är också ett mål utifrån Skolverkets läroplan, detta för att minska olycksfallen och drunkningsolyckorna i Sverige. Genom att ta bort de lokala simhallarna i byarna minskar vi tillgängligheten till att utveckla barn och ungas säkerhets kring och i vatten.

Catarina Wilson 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com