Gruppen-3a-328x120

Stadsplan går före ”koncept”

Stadsplan går före ”koncept”

INSÄNDARE. I en studiegrupp gällande Hässleholms kommun konstaterar vi att stadsplanering får stå tillbaka för ”koncept”, exempelvis Skånetrafikens koncept som är verklighetsfrämmande för gällande stadsplanering. Hela det nu omfattande område, som lite missvisande kallas Ljungdala, är planerat för linjetrafik runt området. Skånetrafiken förstår inte bättre än att slopa gällande stadsplan och i kraft av eget koncept bryta rakt igenom det tidigare avsiktligt bilfria området – lyss till barnfamiljer och ungdomar med skolgång som nu berörs på ett oavsiktligt (?) sätt.

 

Tore Almer

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se