Gruppen-3a-328x120

Bjärnumsbadet öppnas tidigast på lördag Inga svar på Legionellaprov

Bjärnumsbadet öppnas tidigast på lördag Inga svar på Legionellaprov

Bjärnums simhall kan inte öppna imorgon, fredag den 21 december, som tänkt. Det beror på att provsvaren som ska visa Legionellaläget inte kom in under torsdagen så att ett beslut kunde tas. Förhoppningen är att de kommer under fredagen. Ny preliminär dag att öppna är på lördag, den 22 december.

Resultaten av den senaste Legionellaprovtagningen nådde inte fram till fritidskontoret under torsdagen, trots att de jagades in i det sista.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Badmästare Eva-Lotta Gustavsson tror på att provsvaren kommer under fredagen. De måste då också visa värden som tryggar fritidschef Henrik Samevik att bekämpningen av Legionella är klar. Annars förblir badet stängt. Likt förra gången vill fritidskontoret ta sitt beslut i samråd med kommunens miljöinspektör.

Vid utvärderingen av förra provtagningen beslutade sig fritidschefen för att inte våga öppna. Bakterieförekomsten hade visserligen sjunkit, men på ett sätt som skapat lite frågetecken. Efter råd från miljöinspektören beslutades om att hålla fortsatt stängt och nya prover togs. Det är svaret på dem som nu ska komma in.

Det tar omkring fjorton dagar att få svar på ett Legionellaprov, så ett eventuellt tveksamt provsvar även denna gången kan skjuta upp öppningen av Bjärnumsbadet till in i januari.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se