torsjö live

Spårbunden närtrafik

Spårbunden närtrafik

INSÄNDARE. Skulle jag som Tommy Nilsson fundera över extra anslag till citystrukturen, går mina tankar till ”spårbunden närtrafik” – ett försummat område. Realskolan i Hässleholm besökte jag som Finjabo  – 5 kronor kostade månadsbiljetten. Gymnasiet kom jag till från Ballingslöv – efter avflyttning till Hästveda. Vinslöv uppfattar jag som Kristianstadsangelägenhet ur centrum synpunkt. Tyringe, Perstorp vätter mot Helsingborg ur synpunkten ”närtrafik, spårbunden sådan”, Vittsjö hör till Markaryd, Sösdala hör till närtrafiken och når Hässleholm på sju minuter. Det går att med sikte på framtiden återupprätta ett naturligt närtrafikområde – spårbundet sådant. Finja, Ballingslöv – Hästveda- Sösdala hör naturligt dit, och är egentligen sedan gamla tider Hässleholmscentrerade på ett bekvämt sätt.

Tore Almer

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se