Gruppen-3a-328x120

HTS-bombare häktad ytterligare två veckor

HTS-bombare häktad ytterligare två veckor

21-åringen som misstänks för sprängdådet på Hässleholms tekniska skola den 20 december blir fortsatt häktad. Foto: Lotta Persson

21-åringen som misstänks för allmänfarlig ödeläggelse efter sprängdådet på Hässleholms tekniska skola den 20 december har medgett att sitta häktad i ytterligare två veckor. Det berättar hans försvarsadvokat Torgny Dahlberg.

Åklagaren har begärt att få ytterligare tid på sig för att väcka åtal eftersom utredningen är omfattande och analyser av fynd på brottsplatsen ännu inte är klara. Nytt datum för när åtal ska vara väckt blir nu fredagen den 1 februari.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Explosionerna i två korridorer på HTS ledde till ett stort polispådrag med bland andra Nationella insatsstyrkan på plats eftersom händelsen först rubricerades som terrordåd. Enligt polisens bedömning kunde människor ha blivit skadade. Ingen befann sig dock i de två korridorer i källarplanet där detonationerna skedde. Vissa skador på väggar och tak uppstod.

21-åringen har erkänt att han orsakat de kraftiga detonationerna i skolkorridorerna, men hävdar att han inte haft för avsikt att skada någon och att brottet enbart bör bedömas som skadegörelse. Häromdagen kom beskedet att en paragraf 7-undersökning visat att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid händelsen.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se