torsjö live vers2

Polisen söker fler iakttagelser kring bilbomben

Polisen söker fler iakttagelser kring bilbomben

Larmet förra lördagen ledde till ett stort pådrag med polisens bombgrupp, räddningstjänst och ambulans. Foto: Jonathan Önell

Polisen söker kontakt med fler vittnen som sett misstänkta personer och fordon i området kring Verkstadsgatan och Viaduktsgatan där en bilbomb hittades lördagen den 12 januari. Den tidsperiod som i nuläget bedöms som mest intressant är tidig morgon och förmiddag, från sex-sjutiden på morgonen till elvatiden på förmiddagen.

Den mystiska lådan hittades intill en bil som stod parkerad på Verkstadsgatan. Polisen bedömde att det kunde vara ett farligt föremål och spärrade av ett område på omkring 100 meter från bilen. Boende i flerfamiljshusen närmast parkeringsplatsen evakuerades. Nationella bombskyddet besköt föremålet med vattenskott utan att det detonerade, men vidare undersökningar visade att det rörde sig om en bomb. Händelsen utreds därför som mordförsök.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hässleholmspolisen önskar nu för sin utredning kontakt med dem som gjort iakttagelser. Det skriver polisen på sin hemsida.

– Det kan exempelvis vara iakttagelser av bilar som inte är bekanta i området, bilar som det suttit personer i, bilar som stått onaturligt parkerade samt personer som rört sig onaturligt i området eller inte är bekanta i området. Även iakttagelser av personer eller fordon i övriga Hässleholm är av intresse i utredningen.

Polisen tar emot tips och iakttagelser via sin växel på telefon 114 14.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se