Gruppen-3a-328x120

Begärd häktad för mord

Begärd häktad för mord

Imorgon, fredag, hålls häktningsförhandling mot den man som misstänkt ha mördat en kvinna i en lägenhet i centrala Hässleholm i måndags.

Vice chefsåklagare Eva Norberg lämnade på torsdagen in en häktningsframställan till Hässleholms tingsrätt. Av den framgår att mannen är 43 år gammal och bosatt på den adress där brottet skedde. Kvinnan fick allvarliga skador i samband med ett bråk i lägenheten mitt på dagen och dog senare på sjukhus. Ytterligare en person i lägenheten skadades.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enligt häktningsframställan är mannen på sannolika skäl misstänkt på mord. Det i sig är ett skäl för häktning eftersom ministraffet för brottet är minst två års fängelse. Åklagaren anser också att mannen ska häktas för att det annars finns risk att han undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning och att han fortsätter med brottslig verksamhet.

Eva Norberg begär tillstånd för att under häktningstiden kunna ålägga den misstänkte restriktioner i hans kontakter med omvärlden.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se