Gruppen-3a-328x120

Prioritera eller skattehöjning

Prioritera eller skattehöjning

INSÄNDARE. 280 miljoner kronor. Så mycket är de tillkommande behov som kommunens förvaltningar har redovisat inför de närmaste två åren. Om inget väljs bort eller effektiviseras så måste skatten höjas med 2,60 kr för att klara ekonomin. Det innebär en höjning av kommunalskatten med över 12 procent. För att undvika en så kraftig höjning måste vi titta på alla områden inom kommunen. Ett område som ligger tidigt i detta arbete är skolfrågor eftersom de ekonomiska effekterna av åtgärder kan ta tre år innan de får full verkan.

Inom flera av kommunens förvaltningar måste vi se över samverkansmöjligheter med andra kommuner. Vi behöver se över våra kostnader inom alla områden. Tyvärr innebär det ibland att vi inte kan ha samma erbjudande i utbudet som tidigare år eller samma erbjudande som betydligt större kommuner har. Vi måste helt enkelt anpassa oss efter de ekonomiska förutsättningar som vi ser komma. Det är så man tar ansvar för helheten.

Lars Johnsson (M) kommunstyrelsens ordförande
Stefan Larsson (M) ordförande Barn- och utbildningsnämnden

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se