Gruppen-3a-328x120

FV sa inte nej till mynt i p-automater

FV sa inte nej till mynt i p-automater

INSÄNDARE. Företrädare för S, V och C påstår på Frilagt att Folkets väl på Tekniska nämndens möte 28 mars röstat för att svenska pengar inte ska vara ett betalningssätt i parkeringsautomaterna i Hässleholm. Inget kan vara felaktigare. Tvärtom yrkade Folkets väl på att man istället för en digital lösning skulle riva upp det ursprungliga beslutet och därefter utreda olika alternativ, däribland p-skiva, som tyvärr inte ens var ett alternativ i det ursprungliga beslutsförslaget. För detta yrkande fick FV stöd av S och C, men eftersom M, KD, L och SD ville ha den digitala lösningen föll FV:s yrkande.

FV var alltså det parti som tog initiativ till att ta fram ekonomiska underlag för olika alternativa lösningar, däribland p-skiva och myntautomater. Att då påstå att FV röstat emot myntautomater är inte bara helt felaktigt, det vittnar om en mycket vårdslös hantering av sanningen.

Ernst Herslow
Ordf. Folkets Väl, ledamot i Tekniska nämnden

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se