Gruppen-3a-328x120

Stans lönsamma delar

Stans lönsamma delar

INSÄNDARE. Vilka delar av staden Hässleholm ger mest skattemedel till kommunal verksamhet, skola vård och omsorg? En nu avslutad granskning av ekonomiska ofta självgående stadsdelar ger resultatet att Björklunda ligger absolut rätt i det ekonomisk oavbrutet tillväxande Garnisonsområdet, som ytterligare påverkas undan för undan i kommande stambane- och järnvägsspår. Läreda hör sedan gammalt till de stora bidragsgivarna, när det gäller bidrag skattevägen till de offentliga utgifterna. Samtidigt ligger där offentliga lokaler, skolor, affärer med mera, som gör att stadsdelen är självbärande vad gäller inbetalda kommunala skatter. Däremot är Västra staden ett område för icke- Hässleholmsbaserad ekonomi och därifrån tillförande av kommunala skattemedel. Själva gamla stadskärnan går i dessa sammanhang med konstant förlust, vilket inte förbättras genom ökad tillgänglighet (obefintlig sådan) utifrån.

 

 Tore Almer

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se