Gruppen-3a-328x120

Vad menar Hanna Nilsson?

Vad menar Hanna Nilsson?

INSÄNDARE. Jag läser intervjun av Hanna Nilsson (SD) 190404, och har svårt att sitta still och stilla blodtrycket. Anledningen till artikeln handlar om den nu sparkade skolchefen Eva Andersson.

Citat: ”Eva Andersson kunde därför inte rädda budgeten genom att stänga någon byskola”. Är det möjligt att spara så mycket och ha alla småskolor kvar?

– Jag tror att det är det. Vi får se framöver, säger Hanna Nilsson.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Vad hon istället ska spara på vill hon inte säga nu.

Så vad vi har här är en politisk inriktning som hellre ser till visioner och ”vi får se” än konkreta resonemang och förslag. Barnen i skolorna i Hässleholms kommun förtjänar mer handlingskraft än ”vi får se”. Visst kan man se att avskedet av skolchefen är ett mått av handlingskraft, men vi medborgare som faktiskt röstat och som känner en oro för våra barns skolgång förtjänar att få förslag med mer substans än ”vi får se”.

Detta drabbar även de barn vars föräldrar la sin röst på SD, är inte det ett problem? Är inte deras röst värt mer än ”vi får se”? Visioner i all ära, men att spara 49 miljoner på en skola som redan behöver mer resurser är ju så långt från reella och konkreta visioner man kan tänka sig.

Förutom möjligen visionen om att sparka ut alla invandrare från skolan. Är det detta som är visionen?

Jag som skattebetalare som förvisso lagt min röst på ett annat parti vill väldigt gärna veta vad för visioner ni har. Det hade varit handlingskraft att våga stå för sina visioner istället för att dölja dem med argumentet att det just nu är en folkstorm kring dig och ditt parti.

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se