Gruppen-3a-328x120

Konkursfärdiga kommuner

Konkursfärdiga kommuner

INSÄNDARE. I en krönika i Expressen 13 april kan man läsa om hur staten överger kommunerna när resultatet av en vänsterliberal migrationspolitik visar sig. I krönikan kan man läsa att Filipstad har flest socialbidragstagare i hela landet i relation till befolkningen. Av stadens 10 000 invånare är över 2 000 utomeuropeiskt födda. 80 procent av de vuxna i den gruppen saknar jobb och ytterligare 10 procent befinner sig i arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Vi klarar inte av det finansiellt. Vi får väl skicka in vår konkursansökan”, säger kommunchefen. Vidare:  ”Vi har analyserat varenda person som har kommit till oss och många har en lång, lång väg till egen försörjning”.

Så långt Expressen.

Filipstad lär knappast vara unikt i dagens Sverige. Och anhöriginvandringen har väl bara börjat. För min del har jag resignerat. Den skapade situationen är antagligen olösbar med följder som man inte ens vågar fantisera om.

Ansvaret för den skapade situationen är enligt min subjektiva uppfattning tredelat. En del faller på väljarna som har röstat på en politik som skapat den rådande situationen. En del faller på de politiker som fattat besluten som lett till ovanstående situation. Den sista tredjedelen av ansvaret faller på media som drivit på processen.

En personlig tröst är att man inte faller in under någon av dessa tre kategorier.

Fast det ger ju inte tillbaka landet man tillbringade den inledande delen av sitt liv i.

Håkan Spångberg

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se