torsjö live vers2

Åtalad för att ha mördat sin exfru inför dotterns ögon

Åtalad för att ha mördat sin exfru inför dotterns ögon

Mannen som suttit häktad för mordet den 4 februari har nu åtalats. Foto: Berit Önell

Den 43-årige mannen gick till våldsam attack med kniv mot sin exfrus huvud, hals och överkropp så att hon fick dödliga skador. Dådet inträffade i familjens gemensamma lägenhet i centrala Hässleholm. När dottern försökte ingripa högg han kniven i hennes bröstkorg samtidigt som han tog struptag på henne. Han har också rusat mot ett vittne med lyft kniv och sagt att han ska döda henne för att hon ringt polisen.

Mannen har nu åtalats för mord, mordförsök och övergrepp i rättssak.

Mordet på fembarnsmamman skedde den 4 februari.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kammaråklagare Patrick Sonevang skriver i stämningsansökan att mannen visat stor hänsynslöshet genom att han använt avsevärd kraft vid våldet mot kvinnans huvud eftersom skallbenet penetrerats med kniven samt att han utdelat ett stort antal knivhugg som träffat kvinnan vilket medfört stort lidande för henne. Hon avled i första hand av skadorna på halsen.

Åklagaren hävdar att mannen också uppsåtligen försökte beröva dottern livet. Hon lyckades värja sig, men klarade sig endast tack vare tillfälliga omständigheter.

-Han har vid gärningen – som varit livsfarlig – visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att attackera henne med kniv i direkt anslutning till att han dödat hennes mor med kniv, skriver Patrick Sonevang i stämningsansökan.

Mannen bodde tillsammans med kvinnan trots att de var skilda sedan länge.

Kvinnan hade en samtalskontakt hos socialtjänstens familjefridsenhet och familjen utreddes också för att ett barn bevittnat våld. Bara drygt två veckor före mordet avslutades utredningar om två minderåriga barn.

Efter mordet anmälde socialnämnden sig själv till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, och inledde också en egen lex Sarah-utredning. Den visade på stora brister i utredningarna kring familjen. Bland annat hade inte ny information om mannens psykiska ohälsa hämtats in, istället gjordes bedömningar utifrån äldre information.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se